انتخاب زبان :

  • مجامع عموی عادی و فوق العاده شورا مورخ 1398/02/08
    مجامع عموی عادی و فوق العاده شورا مورخ 1398/02/08
  • جلسه دوم ترسیم نقشه راه زیتون
    جلسه دوم ترسیم نقشه راه زیتون
  • جلسه اول ترسیم نقشه راه زیتون
    جلسه اول ترسیم نقشه راه زیتون
  • روز جهانی زیتون در شورای بین المللی 23 نوامبر 2018
    روز جهانی زیتون در شورای بین المللی 23 نوامبر 2018
  • تشکیل فراکسیون زیتون در مجلس شورای اسلامی 13 آذر 1397
    تشکیل فراکسیون زیتون در مجلس شورای اسلامی 13 آذر 1397
  • بررسی وضعیت قیمت گذاری و نظارت بر محصولات کشاورزی
    بررسی وضعیت قیمت گذاری و نظارت بر محصولات کشاورزی" در اتاق ایران با حضور آقای دکتر فلاح
  • نشست هیات مدیره با انجمن زیتون استان سمنان
    نشست هیات مدیره با انجمن زیتون استان سمنان
  • بررسی موانع تجارت با اسپانیا با حضور نایب رئیس شورا آقای صفری پور
    بررسی موانع تجارت با اسپانیا با حضور نایب رئیس شورا آقای صفری پور
  • جلسه بررسی تعرفه زیتون روغنی و روغن زیتون - هتل ماهک منجیل
    جلسه بررسی تعرفه زیتون روغنی و روغن زیتون - هتل ماهک منجیل

اخبار بازار ایران و جهان

برنامه حمایتی دولت اردن برای ساماندهی تولید و توزیع زیتون

1 file3

اردن یکی از تولیدکنندگان بزرگ میوه و روغن زیتون در جهان به شمار می‌رود و دولت این کشور اخیرا به منظور ساماندهی بهتر تولید و توزیع این محصول، اقدام به ممنوعیت صادرات زیتون و فرآورده‌های حاصل از آن کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد دلیل اصلی این اقدام دولت، کاهش مشکلات کشاورزان و مصرف‌کنندگان این دانه‌‌روغنی بوده و قرار است با ساماندهی بازارهای محلی، وضعیت تولید و توزیع زیتون در اردن بهبود یابد.

ادامه مطلب...

روز جهانی زیتون در شورای بین المللی (IOC)

F123

مادرید - شب گذشته روز جهانی زیتون در مقر شورای بین المللی زیتون در حضور وزرای کشاورزی اسپانیا لوئیس پلانس، از تونس سمیر تایب ،از مصر عزالدین ابواستیت و بسیاری از مقامات دیپلماتیک معتبر جهان جشن گرفته شد. دبیر اجرایی شورا عبدالطیف قدیرا در پیام خوشامدگویی خود چنین عنوان کرد: حضور شما را در جشن تعهد شورای بین المللی نسبت به بخش زیتون به همراه نمایندگان 5 قاره، خوشامد می گویم . این شورا از زمان تأسیس در سال 1959،  خود را برای تنظیم این بخش مقید دانسته و قصد دارد استانداردهای کلی و استانداردهای کیفیت را در تجارت بین المللی روغن زیتون و روغن های گیاهی و  زیتون های خوراکی تعریف کرده و بسط دهد. ما برای ارتقاء این بخش در تمام زمینه های زنجیره تولید از کشاورز تا مصرف کننده نهایی تلاش می کنیم.

ادامه مطلب...

 

اخبار و اطلاعیه ها

از خواص بی نظیر زیتون چه می دانید؟

زیتون2

زیتون میوه ای کوچک می باشد که در درختان زیتون رشد می کند. آنها متعلق به گروهی از میوه به نام drupes یا میوه های سنگ هستند و مربوط به انبه، گیلاس، هلو، بادام و پسته می باشد. زیتون دارای ویتامین E و دیگر آنتی اکسیدان های قوی می باشد. مطالعات نشان می دهد که زیتون برای قلب مناسب می باشد، همچنین در مقابل پوکی استخوان و سرطان از شما محافظت می‌کنند. چربی سالم در زیتون برای تولید روغن زیتون، یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی فوق العاده سالم در مدیترانه، استخراج می شود.

 زیتون اغلب در سالادها، ساندویچ ها و سس ها استفاده می‌شود. متوسط وزن هر دانه زیتون حدود 3 تا 5 گرم است. بعضی از زیتون های نابالغ سبز می شوند و هنگام رسیدن سیاه می شوند. اما بعضی دیگر حتی زمانی که می رسند همچنان سبز می باشند. در منطقه مدیترانه 90 درصد زیتون برای تولید روغن زیتون استفاده می شود. در این مقاله هر چیزی که باید در مورد زیتون بدانید را به شما می گوید.

ارزش غذایی زیتون:

منافع سلامتی و پزشکی زیتون عمدتاً به خاطر وجود مواد مغذی، مواد معدنی، ویتامین‌ها و ترکیبات آلی همچون آهن، فیبر، مس، ویتامین E ، ترکیبات فنولی، اولئیک اسید و آنتی اکسیدان‌های مختلف است. اجازه دهید نگاهی گذرا به مزایای زیتون بیندازیم.

درصدهای مورد نیاز بدن در هر ۱۰۰ گرم زیتون:

ویتامینها:

ویتامین ای ۱۹ درصد

ویتامین آ ۸ درصد

ویتامین کا ۲ درصد

ویتامین بی۶ ۲درصد

ارزش غذایی:

چربی ۲۴ درصد

فیبر ۱۳ درصد

کالری ۱۲۵

پروتئین ۲ درصد

مواد معدنی:

سدیم ۶۵ درصد

کلسیم ۵ درصد

مس ۶ درصد

آهن ۳ درصد

 

مزایای زیتون برای سلامتی

 تقویت کننده‌ی سلامت قلب

بیماری‌های قلبی یکی از شرایط مرگبار گسترده در سراسر جهان است. بنابراین افراد به دنبال روش‌هایی هستند که بتوانند سلامت قلب خود را بهبود ببخشند و در برابر تمامی فاکتورهایی که باعث ایجاد تصلب شرایین، حمله قلبی، بیماری‌های قلبی عروقی و سکته می‌شود، مبارزه نمایند. زیتون حاوی اسیدهای چرب تک غیر اشباعی است که اولئیک اسید نام دارد و می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی جلوگیری کند. روغن زیتون نیز دارای اولئیک اسید است و مسئول کاهش فشار خون است. کاهش فشار خون شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

علاوه براین، زیتون غنی از ترکیبات فنولی است که می‌تواند از بروز سرطان‌های مختلف جلوگیری کند. ترکیبات فنولی مانند هیدروکسی تیروزول همانند یک ضد انعقاد عمل می‌کند که همین امر نیز شانس ایجاد لخته‌های خون را کاهش می‌دهد. گذشته از آن، ترکیبات فنولی یکسان می‌تواند تنش رگ‌های خونی را برطرف کند و عروقی خونی را متسع نماید. همین امر موجب می‌شود جریان خون در بدن به خوبی انجام شود و اکسیژن رسانی به سایر ارگان‌های بدن نیز تسهیل گردد.

پوکی استخوان

افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده می‌کنند، کمتر به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.توضیح قطعی این پدیده اخیرا کشف شده است. در تحقیقات انجام شده ثابت شد که ترکیب هیدروکسی تیروزول و اولئوروپین باعث افزایش رسوب کلسیم و رشد استخوان می‌شوند و همین امر از بروز پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. اگر در خطر ابتلا به پوکی استخوان هستید مقدار مناسبی از زیتون و یا روغن آن را به رژیم غذایی خود بیفزایید .

 جلوگیری از سرطان

رمز و راز درمان سرطان به یک مشکل عمده در جوامع امروزی تبدیل شده است اما روش‌های جایگزین بسیاری برای درمان، کاهش پیشرفت و حتی جلوگیری از بروز آن وجود دارد. زیتون معمولا با استفاده از روش‌های مختلف از بروز سرطان جلوگیری می‌کند. اولا، زیتون حاوی آنتوسیانین است که به عنوان یک ماده‌ی ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، می‌تواند از بروز سرطان جلوگیری کند. آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند در برابر رادیکال‌های آزاد مبارزه کنند. این رادیکال‌های آزاد سلول‌های سالم بدن را به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌کنند بنابراین اضافه کردن آنتی اکسیدان‌ها به رژیم غذایی می‌تواند بهترین انتخاب باشد.

دوما، زیتون حاوی اولئیک اسید است که از گیرنده فاکتور رشد خاصی جلوگیری می‌کند . همین امر نیز موجب می‌شود رشد و توسعه‌ی سرطان سینه کاهش پیدا کند. در نهایت هیدروکسی تیروزول از جهش DNA و رشد سلول‌های غیر طبیعی جلوگیری می‌کند.

کاهش التهاب

ترکیبات مختلف در زیتون نه تنها به عنوان ترکیبات آنتی اکسیدانی عمل می‌کنند بلکه دارای خاصیت ضد التهابی نیز هستند. این عوامل باعث کاهش التهاب در بدن می‌شوند. مصرف زیتون باعث کاهش درد و التهاب در مفاصل، ماهیچه‌ها، قسمت‌های آسیب دیده،تاندون‌ها و اندام‌های مختلف بدن می‌شود. به خصوص در شرایط آرتریت، نقرس و دیگر شرایط روماتیسمی ، زیتون می‌تواند درد را کاهش دهد. 

سیستم گوارش

زیتون منبع سالمی از فیبر است و تقریبا ۱۳ درصد از نیازهای روزانه‌ی یک فرد را به فیبر تامین می‌کند. وجود فیبر بالا باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش می‌شود. همین امر موجب می‌شود اجابت مزاج نیز بهبود یابد. فیبر همچنین به ایجاد حس سیری در فرد کمک می‌کند. فیبر نه تنها برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی و سلامت روده‌ها مفید است بلکه در کاهش وزن نیز می‌تواند موثر باشد. فیبر همچنین سلامت قلب را با کاهش کلسترول بد خون، افزایش می‌دهد.

واکنش‌های آلرژیک

از آنجایی که زیتون خاصیت ضد التهاب دارد می‌تواند در کاهش واکنش‌های آلرژیک نیز مفید باشد. ترکیبات خاصی در زیتون به عنوان یک آنتی هیستامین عمل کرده و می‌تواند واکنش های آلرژیک را کاهش دهد. با اضافه کردن زیتون به رژیم غذایی، می‌توانید از بروز آلرژی‌های مختلف جلوگیری کنید

گردش خون 

زیتون منبعی غنی از آهن و مس بوده و این دو ترکیب مهمی برای تشکیل گلبول‌های قرمز خون هستند. بدون وجود این دو ماده‌ی معدنی، گلبول‌های قرمز خون کمتر شده و همین امر نیز موجب کم خونی در فرد می‌شود. کم خونی نشانه‌های مختلفی همچون خستگی، درد شکم، سر درد، نقص شناختی و کاهش سلامت عمومی ارگان‌ها را دارد. تا جایی که می‌توانید زیتون بخورید تا گردش جریان خونتان افزایش پیدا کند.

خاصیت آنتی باکتریایی

اولئوروپین یک ترکیب شیمیایی ارزشمندی است که در زیتون یافت می‌شود و دارای خاصیت آنتی باکتریایی است. مصرف مقادیر فراوان از زیتون می‌تواند بدن شما را در برابر عفونت‌ها و باکتری‌های مختلف بیمه کند.

آدرس: تهران خیابان مفتح جنوبی نرسیده به مجموعه ورزشی شهید شیرودی کوچه افشار پلاک 8 

تلفن:  8-02188381337   فکس: 02188381339 

img 339206images     opened email envelope 318 44146  telegram